The Ranch Mine’s Foo house in Phoenix is influenced by pottery

0
141
The Ranch Mine’s Foo house in Phoenix is influenced by pottery

Slab-marked concrete, creamy stucco and weathered steel form the facades of the Foo House in Arizona, which was designed by the US company The Ranch Mine for a ceramist and her family. The local studio The Ranch Mine designed the house as a suitable environment for creative activities and a growing family on half an acre property in Phoenix, a sprawling metropolis in the Sonoran Desert. The Arizona home is all about pottery, the studio created an airy home spanning 538 square feet with a design influenced by the ancient art of pottery and the contrasting qualities of ceramics. “Foo is a house designed to have a rigid structure while being malleable in use, precise shape with imperfect texture, and variable volume with limited materials,” the studio said. Eclectic facades made of different materials The name of the house is derived from “Fu”, the Chinese character for good luck and fortune, and is intended to honor the Chinese heritage of the customers. It is made up of three blocks that wrap around a back yard. The central block houses the main living rooms, while the adjoining wings contain sleeping areas and a garage. For the outer cladding, the team used materials that could withstand the harsh desert environment, such as: B. Concrete marked with boards, hand-filled stucco and pre-rusted steel. “Each material is unique in texture and workmanship, changes over time with the help of the weather and is composed in such a way that it contrasts and complements,” said the studio. The house has a spacious back yard, the front facade has a limited number of windows, while the rear facade has large areas of glass that let in natural light. This rear view faces north where direct sunlight is limited. A roof overhang offers additional protection. The Weave House at the Phoenix Ranch Mine draws on the work of Georgia O’Keeffe. “Sunlight almost never touches the glass in the north, except in the early morning around the solstice,” said the studio. The interior has bright rooms and a flowing room layout. The central volume contains an open kitchen, dining area and living room on the ground floor and an attic above. The sleeping area comprises a master suite and three further bedrooms, two of which have a loft. Foo has a large open kitchen, throughout the residence the team used neutral colors and a mix of earthy and industrial materials. In several areas, concrete floors and walls are combined with wooden surfaces and decors. A fallen tree was used to make a custom table in the dining room along with the steps for a staircase to the attic. One of the standout features of the home is the outdoor space in the back, which was designed for both “pleasure and production,” the team said. Guests can gather around the fireplace. A covered terrace is adorned with a barbecue area and a sunken fireplace. Immediately behind it is a swimming pool with an integrated whirlpool and “Baja shelf”, an extended top step that is suitable for children. The property also features a chicken coop, raised beds, and citrus and stone fruit groves. The landscaping was overseen by the local company The Green Room. The Ranch Mine, founded in 2010, is run by the couple Cavin and Claire Costello. Her other residential projects in Phoenix include a courtyard house for a musician and a family home with a facade inspired by the ribs of a saguaro cactus. Photography is from Roehner + Ryan. Project Credits: Architect: The Ranch MineBuilder: Identity ConstructionLandscape Architect: The Green Room Landscape Design

[ad_2]